Tõnis Arnover • 12. jaanuar 2004 kell 9:12

USA uuring: Ericsson suurendab Nokia ees 3G võrkude alal edumaad

Nokia on loovutanud Ericssonile positsioone mobiiltelefonitehnoloogia uue põlvkonna WCDMA-võrkude (3G) alal.

Sellisele järeldusele jõudis USA investeerimispank Piper Jaffray Co oma värskeks analüüsis. Sealt ilmneb, et seni on Ericsson saanud maailma 3G võrkude tellimustest 39,4% ja Nokia 24,5%. Nende saadud tellimuste väärtus on vastavalt 153,8 miljardit krooni ja 95,9 miljardit krooni, kirjutab Kauppalehti.

Nokia ise ei taha selle seisukohaga nõustuda, väites on et on ise turuliider, olles tarninud 30 000 tugijaama. Ericsson oma tugijaamade arvu ei avalikusta, väites, et see ei kajasta tegelikku asjade seisu.

Piper Jaffray andmeil on 3G alal arvestatavateks tegijateks tõusnud ka Siemens/NEC ja Nortel Networks.

Hetkel kuum