Kristiina Randmaa • 13. jaanuar 2004 kell 8:05

Estonian Airi kaubaveokäive kasvas ligi kümnendiku

Estonian Air vedas mullu ülemöödunud aastaga võrreldes 8,5% enam posti ja kaupa.

2003. aastal vedas Estonian Air 1359 tonni kaupa ja 417 tonni posti. Mullu detsembris vedas lennufirma 135,8 tonni kaupa ja 53,8 tonni posti, mida on 14% rohkem kui tunamullu detsembris, teatas ettevõte.

Olulisemad liinid kaubaveol olid eelmisel aastal Kopenhaagen, Frankfurt ja

London, kõige kaugemad sihtpunktid Ameerika Ühendriikides New York jaDetroit ning Aasias Peking. Olulisemate partnerite seas Eestis on Air CargoEstonia, DFDS Transport, VIM agentuur, aga ka Tallinna Loomaaed.

Aastal 2003 suurendati oluliselt kaubavedude turvalisust, alates 16. juunist

läbib kogu Tallinnast teele saadetav kaup ja post Tallinna lennujaamasläbivalgustusaparaadi. Tööd teostab AS Falck Eesti, aparaat asub TallinnaLennujaama kaubateeninduse keskuses. Eestisse saabuv kaup valgustatakse läbitransiitpunkti käsitlusterminalis näiteks Frankfurdis või Stockholmis, agaet enamik Ameerika Ühendriikidest teele saadetavat kaupa skriinitakse jubaalgpunktis, siis selle vahepealset läbivalgustust transiitpunktis ei toimu.

Kõige suuremad ühekordsed kaubakogused on sel aastal olnud Moskvasse

saadetud 2,2 tonnised saadetised; Moskva liini kuukäive oli keskmiselt 12tonni kaupa. Samas näiteks Tallinn-Vilniuse liinil veab Estonian Air kuus5-6 tonni kaupa, sellest 60% on transiit Tallinna kaudu Vilniusesse.Estonian Airi kaubavedude juhi Toomas Orukivi sõnul on nii Moskva kui kaVilniuse liinil just transiitvedude mahu kasvu oodata ka 2004. aastal.

Hetkel kuum