Investoriaktiivsus kukkus kokku

Raivo Sormunen 14. jaanuar 2004, 00:00

Tallinna börsi tehingute arv, mis möödunud nädalal küündis keskmiselt saja kuuekümneni, on nädala esimesed kaks päeva kiirelt langenud.

Eilset passiivset päeva jäi ilmestama kõigest viiskümmend kuus tehingut, mis on madalaim näitaja pärast aastavahetusele järgnenud esimest tööpäeva ? 2. jaanuari.

Ka esmaspäeval jäi tehingute arv napilt alla saja.

Mõned suuremad tehingud ? nende hulgas üks Eesti Telekomi aktsiatega tehtud 10 miljoni kroonine tehing ? tõstsid börsi päevakäibe siiski arvestava 24 miljoni kroonini.

Väike kauplemisaktiivsus viitab otsekui ooteperioodile, mis on tekkinud kohe-kohe algava neljanda kvartali majandustulemuste hooaja eel. Investorid loodavad kõikjal maailmas ettevõtete majandusraportitest näha tulevikuprognoose ja saada neilt impulsse edasiminekuks. Maailma suuremate kompaniide kvartalitulemused võivad mõningast mõju avaldada ka Tallinna börsi aktsiate liikumisele. Sellest paremad turuliigutajad on loomulikult kohalike ettevõtete majandustulemused. Nendega tuleb oodata aga järgmise kolmapäevani, mil oma tulemused on lubanud teatavaks teha Norma.

Tallinna börsil liikus Hansapanga aktsia eile väga väikses koridoris ja sulgus 341,88 kroonil ehk praktiliselt esmaspäevasel sulgemistasemel. Langust päevaga 0,1%. Telekomi aktsia kosus kergelt (0,9%). Väärtpaber sulgus 110,47 kroonil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:06
Otsi:

Ava täpsem otsing