13. jaanuar 2004 kell 10:12

Lennumasinate tootja EADS tõstab Euroopa börse

Euroopa börse on pärast kahepäevast langust aidanud täna kergitada lennumasinate tootja EADS, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

Kõikvõimalikke lennumasinaid (sealhulgas Airbus lennukeid) tootva EADS aktsia on päeva alustanud 3,2% tõusuga ning kerkinud 18,18 euroni.

Väärtpaber sai tõusuks inspiratsiooni Suurbritannia ajalehe Guardiani uudisest, mille kohaselt on riigi kaitseministeerium otsustanud anda grupile lennukitootjatele eesotsas EADS-iga 13 mld naela (355 mld krooni) suuruse tellimuse.

Euroopa suuruselt kolmas ravimitootja Novartis oli samaks ajaks kosunud 1,1% tasemeni 57,55 Shveitsi franki. Tõusu taga oli investeerimispank UBS, mis väljendas optimismi ravimifirma toodete Diovan ja Gleevec osas ning tõstis aktsia hinnasihi 68 frangini.

Langustähe all on aga SuurBritannia suurim jaemüügifirma Tesco Plc, mis soovib laieneda ja korraldab sellest johtuvalt 890 mln naela suuruse aktsiaemissooni. Silma heitetakse Safeway Plc poeketile. Kompanii aktsia oli keskpäevaks kaotanud hinnas 1,4% ning vajunud 254,75 pennini.

Hetkel kuum