PM: Tartu lõpetab linnaametnikele mobiiltelefonide ostmise

14. jaanuar 2004, 08:11

Tartu linnavalitsus otsustas edaspidi mitte kulutada maksumaksja raha oma töötajate mobiiltelefonidele.

«Telefon on töötaja eralõbu,» sõnas Tartu linnapea Andrus Ansip. «See, millist aparaati keegi soovib, peaks olema tema enda asi.»

Ansipi hinnangul tekkis probleem sellest, et ametnikud soovivad kasutada tehnoloogia viimast sõna ja tahavad ikka ja jälle uut telefoni. Vana telefon antakse kellelegi, kes selle mõne aja pärast omakorda edasi annab. Siis on aga vaja telefoni juba remontima hakata ja see pole sugugi odav, kirjutab Postimees.

«Tartu eelarve muutub nüüd läbipaistvamaks, sest mobiiltelefonide remonte ja uute aparaatide soetamist polnud võimalik täpselt planeerida,» rääkis Ansip. «Mobiiltelefon on nagu vähkkasvaja, mis muudkui vohab.»

Algselt plaanis linnavalitsus telefonid töötajatele maha müüa, kuid sellest mõttest loobuti. Ansipi sõnul tekitaks see asjatuid probleeme, sest igal töötajal ei pruugi raha olla, et osta telefon turuhinnaga.

Sümboolse tasu eest müües peaks aga linn maksma riigile erisoodustusmaksu, mis oleks Ansipi arvates samuti mõttetu.

«Muudatuse eesmärk on töötajatele selgeks teha, et telefon on tarbeese ja tööks pole tarvis endale igasugu toredusi soetada,» rääkis Ansip. «Mina kasutan telefonis ainult helistamise, lühisõnumi ja äratuskella funktsioone. Mängud olen ma üldse ära kustutanud, et mu kuueaastane tütar telefoniga ei mängiks.»

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing