Aktsiaturg sai eile taas hoo sisse

Raivo Sormunen 15. jaanuar 2004, 00:00

Nii liideraktsiatel kui ka väiksematel tegijatel oli eile Tallinna börsil igati tubli hoog sees ning tundub, et selline tendents jätkub ka lähipäevadel kui välisbörsid negatiivselt ei üllata.

Pärast teisipäevast vaikset puhkepäeva ja hindade settimist kosus Hansapanga aktsia ligi 3% ning jõudis 352,05 kroonini. Kuigi Eesti Telekomi aktsia tõusnurk (0,9%) oli märksa väiksem registreeriti aktsia sulgemisskooriks 111,40 krooni ehk kõrgeim tase pärast möödunud aasta 22. oktoobrit.

Ka väiksemad tegijad olid igati tugevad. Harju Elektri aktsia sulgus uuel kõigi aegade kõrgeimal tasemel 114,22 kroonil. Tallinna Kaubamajal jäi uuest tipptasemest puudu vaid gramm. Väärtpaber sulgus 74,32 kroonil ehk 8 senti madalamal 2001. aasta 10. aprillil saavutatud laest. Kaubandussektori väärtpaberi puhul väärib tugevat äramärkimist veel käibenumber, mis ületas juba neljandat korda sel aastal miljoni krooni piiri. Terve möödunud aasta jooksul tehti Tallinna Kaubamaja aktsiatega käivet üle miljoni krooni vaid kuuel päeval. Äramainimist väärib ka Saku Õlletehas, mida osteti eile juba teist päeva järjest üle saja kroonise hinnaga. Hommikupoole pakkus aktsia eest sellist hinda Nordea ning pärastlõunal Hansapank. Üle 90 krooni kerkis ostuhuvi õlletootja aktsia osas alles möödunud aasta 5. detsembril. Aastaga on kohalike väikeinvestorite hulgas üks enimhoitud väärtpaber kallinenud aga 53%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:06

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing