EPL: Vanalinna suurkinnistu omanik Küproselt

15. jaanuar 2004, 08:16

Endise kultuuriministeeriumi hoone sai Küprose riiulifirma, kuigi advokaat Viktor Kaasik nimetas veel sügisel maja uueks omanikuks investeerimisfondi.

Tallinna äriregistrisse eile saabunud dokumentide järgi kuulub Tallinna ühe uhkema maja omaniku OÜ Baltini ainuke osak detsembri keskpaigast Küprosel Nicosias registreeritud Laufer Company Limitedile. Aadressi järgi võib järeldada, et tegemist on riiulifirmaga. Lauferit esindas Baltini osaku ostmisel juudi päritolu ärimees Andre Seidelsohn, kirjutab Eesti Päevaleht.

Raamatukaupluse Rahva Raamat skandaali ajal ütles maja omanikke esindav advokaat Kaasik 23. oktoobri Eesti Päevalehes, et maja kuulub maksuvabas piirkonnas registreeritud investeerimisfondile, mille omanike hulka ei kuulu Eesti ärimehi.

Küsimusele, kas Küprose firma ongi see lubatud investeerimisfond, vastas Kaasik eile: ?Ei! Aitäh, see on kõik, mida saan teile öelda.?

Vanalinnas saab järjest enamate kinnistute omanikuks Lõuna-Euroopa päritolu firmasid. Näiteks Pärnu maantee 10 vastaskinnistu, endine Põhja-Eesti Panga peahoone kuulub kreeklastele.

Baltini ainsa osaku müüs Küprose firmale Baltini asutaja East-West Consulting, mille nimel kirjutas notar Tarvo Puri juures lepingule alla Kaasik. 40 000-kroonise nimiväärtusega osak müüdi lepingu andmetel täpselt sama väärtusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing