PM: Sideamet nõuab kohtu kaudu Elionilt internetivõrgu avamist

15. jaanuar 2004, 08:25

Sideamet nõuab Elionilt kohtu kaudu oma DSL-võrgu avamist ka teistele firmadele, mis tooks kaasa koduste interneti püsiühenduste hinnalanguse.

Sideameti seisukohaks on, et telekommunikatsiooniseaduse järgi peab Elion võimaldama teistele firmadele juurdepääsu oma telefonivõrgule, et nood saaksid seal teenuseid osutada. Telefonivõrguks peab amet ka püsiühendusteks kasutatavat DSL-võrku, kirjutab Postimees.

Mullu septembris tegi sideamet selle kohta Elionile ettekirjutuse, kuid firma keeldus oma võrku avamast ning nüüd on asi kohtus.

Kui Elion DSL-võrgu avaks, saaksid ka teised firmad pakkuda näiteks koduseid ADSL-püsiühendusi pea kogu riigis. Praegu saavad nad seda teha ainult oma võrkudes, ent need on enamjaolt välja ehitatud vaid suuremates linnades ja üsna piiratud.

Üks firmasid, kes oleks valmis kohe püsiühendusi üle Eesti pakkuma, on Uninet. «Kui võrk avaneks, tooks see reaalse konkurentsi ka väljapoole Tallinna,» ütles Unineti teleteenuste direktor Ardi Aolaid. «Tõenäoliselt mõjuks see nii hinnale kui teenuse kvaliteedile.»

Elion ei nõustunud pooleliolevat kohtuvaidlust lähemalt kommenteerima. Elioni meediasuhete juht Ain Parmas ütles, et nad ei saa sideameti ettekirjutust täita, sest Elionil ei ole see tehniliselt võimalik. Aolaidi sõnul ei vasta see aga tõele. «Seal võivad olla üksikud tehnilised nüansid, aga mitte midagi ületamatut,» lausus ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing