Euroopa aktsiaturud optimistlikud, ilma teevad finants-, farmaatsia- ja tehnoloogiasektorid

16. jaanuar 2004, 16:25

Euroopa aktsiaturud olid täna turgudel levivate ülevõtmisspekulatsioonide ja positiivsete majandustulemuste ootuste tõttu tugevas tõusus.

Eriti suur nõudlus oli finants-, farmaatsia- ja tehnoloogiasektorite aktsiate järele. Kolmapäeval avaldatud J.P.Morgan Chase ja Bank One ühinemisteade tekitas hulgaliselt spekulatsioone selle kohta, kes on järgmised. Ühinemisspekulatsioonide tõttu kerkisidki Saksa kindlustuskompaniid Allianz ja Munich Re.

Kuuldused, et Procter Gamble teeb ülevõtmispakkumise Prantsuse farmaatsakompaniile Aventis, kergitas viimase hinda 4,5 protsenti 54,85 euroni. Samas laines liikusid ka Saksa farmaatsiatehased Altana, mille aktsia kerkis 4,6 protsenti 47,82 euroni ja Schering 4,5 protsenti 43,51 euroni.

Pärast tõusujärgset kasumivõtmist oli täna tõusulaines taas tehnoloogiasektor. Aasta algusest pea kolmandiku võrra kerkinud Prantsuse telefoniseadmete tootja Alcateli aktsiale lisandus täna veel üle kahe protsendi.

Ericsssoni aktsia kerkis pärastlõunaks 5,7 protsenti 16,7 Rootsi kroonile. Nokia aktsia oli pärastlõunase seisuga 1,65 protsendiga plussis ehk 16,65 eurol.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing