Euroopa kespankurid rääkisid euro alla

Tõnis Oja 19. jaanuar 2004, 00:00

Euroopa keskpankurid rääkisid reedel euro kursi selle aasta madalaimale tasemele ? 1,2354 dollarini, mis teeb USD kursiks 12,66 krooni. Eesti Pank fikseeris dollari ametlikuks kursiks 12,52282 krooni.

Veel nädal varem ajaloo kõrgeimale kursile roninud Euroopa ühisraha kukutas Euroopa Keskpanga peaökonomisti Otmar Issingu märkus, et teda teeb murelikuks euro tugevnemise kiirus. Issingule sekundeeris Belgia keskpanga juht Guy Quaden, kelle sõnul valuutakursside suur kõikumine vähendab usaldust nende vastu.

Nn suulisele interventsioonile toetas dollarit ka teade, et novembris kasvas järsult dollaripõhiste väärtpaberite ostmine välisinvestorite poolt. See tähendab, et USA-l pole enam väga suuri raskusi rekordilise jooksevkonto defitsiidi finantseerimiseks, kirjutas Financial Times. Dollar sai toetust ka USA rahandusministrilt, kelle sõnul jätkavad Ühendriigid tugeva dollari poliitikat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing