Sel nädalal on oodata tugevat tõusu

Tõnis Oja 20. jaanuar 2004, 00:00

Aktsiaturgudel on sel nädalal oodata tugevat tõusu, sest ettevõtete majandustulemused näivad tulevat tugevad.

Juba eelmise nädala esimesed numbrid andsid Ühendriikide aktsiaturgudele tugeva impulsi. ?Juhul, kui selle hooaja kasumid on tugevad, oleme alles aktsiahindade tõusu algfaasis,? kirjutas oma viimases ülevaates varahaldusfirma Glenmede Trust Co juhtivanalüütik Gordon Fowler.

Alates möödunud aasta märtsist on aktsiad teinud läbi tõelise hinnaralli. Dow on selle ajaga kerkinud üle 40%, Nasdaqi koondindeks pea 60%, sest USA majandus on taastumas ning ettevõtetel on taas tekkimas harjumus teatada kasumi kasvust.

Kuid ainult headest tulemustest jääb väheseks. Kompaniid peavad lisaks prognooside ületamisele andma ka positiivseid signaale selle aasta esimese kvartali kohta. Näiteks IBM täitis investorite ootused mõlema punkti osas, mis viis aktsia hinna 52 nädala kõrgeimale tasemele, 95,32 dollarile. Kiibitootja Intel aga ei rõõmustanud praeguse kvartali väljavaadetega ning hoolimata sellest, et eelmise kvartali ootusi suudeti ületada, aktsia hind pärast tulemuste avaldamist mõnevõrra langes. Optimistide ja pessimistide vahel toimuva diskussiooni objektiks on kujunemas ka 2005. aasta väljavaated.

Eile näitas Euroopa, et aktsiarallil on tõsi taga. Saksa pooljuhtseadmete tootja Infineon teatas üllatavalt tugevatest eelmise kvartali majandustulemustest. Aktsia hind kerkis 3,3%, 11,95 euroni. Euroopa börsid olid eile keskpäevaks kerkinud 16 kuu kõrgeimale tasemele. ?Kuna aga Wall Streetil on täna püha, siis on see tõenäoliselt väga allasurutud nädala algus,? kommenteeris FT.com?ile aktsiaturgudel toimuvat Gary Parkinson investeerimisfirmast FinSpreads.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing