USA turgudel tõmmati hinge, tehnoloogiasektor endiselt väsimatu

21. jaanuar 2004, 09:25

USA aktsiaturgudel tõmbas juhtivaktsiate hinnaliikumist peegeldav Dow Jonesi tööstuskeskmine hinge, tehnoloogiasektor aga ei väsi tõusmast.

Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI>langes 0,68 protsenti 10528,66 punktini, pärast seda kui eelmise kvartali majandustulemused avaldasid kolm Dow komponenti ? Citigroup <GR#US.C>, General Motors <GR#US.GM>ja tööstuskonglomeraat 3M<GR#US.MMM>. Kõigi kolme tulemused olid oodatust paremad, kuid aktsiate hinnad olid eelmistel nädalatel kerkinud järsult, mistõttu kordus taas juba eelmisel nädalal toimunud stsenaarium ? aktsiate hinnad langesid. ?Mõnede jaoks olid ootused liiga kõrgel, eriti 3M suhtes? kommenteeris turul toimuvat ajalehele The Wall Street Journal investeerimispanga Lehman Brothers USA aktsiaturgude juht Mathew Johnson. ?Hinna sisse oli arvestatud isegi täiuslikkus. Ükskõik, mida nad ei oleks ka teatanud, poleks sellest piisanud,? lisas ta.

3M aktsia oligi 5,93 protsendiga nendest kolmest kõige suurem kukkuja. Rekordilisest aastakasumist raporteerinud Citigroupi aktsia hind langes 0,42 protsenti 49,29 dollarini, autotootja General Motorsi aktsia odavnes 0,37 protsenti 53,87 dollarini.

Tehnoloogiasektori pidu aha jätkus. Nasadqi koondindeks <GR#US.^IXIC>kerkis 0,35 protsenti 2147,98 punktini. Aasta algusega võrreldes on peamiselt tehnologisektori indikaatorina tuntud indeks kerkinud 7 protsenti ning aastaga 50 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing