Vene endine suurpank jäi litsentsist ilma

21. jaanuar 2004, 17:29

Vene Keskpank võttis teist korda ära litsentsi pangalt Imperial, mis enne 1998. aasta kriisi oli riigi üks suuremaid panku.

Siis kaotas Imperial esimesena Vene pankadest litsentsi, kuid suutis selle hiljem kohtu kaudu tagasi saada. Panka määrati ajutine administratsioon.

Teates märgitakse, et pank jäetakse litsentsita alates 21.jaanuarist 2004 seoses föderaalsete seaduste ja keskpanga normatiivdokumentide rikkumisega, samuti suutmatusega rahuldada kreeditoride nõudmisi rahaliste kohustuste osas ja teostada kohustuslikke makseid.

Enne 1998. aasta finantskriisi oli Imperial üks Venemaa suurimaid panku. Ta spetsialiseerus kütuse-energeetikasektori ettevõtete teenindamisele, põhiaktsionärideks olid Gazprom, Lukoil ja Zarube?neft.

Litsentsi äravõtmine tähendab pankroti võimalust, millega pank puutub kokku juba teist korda. Enne seda, kui ta 2000. aastal saavutas litsentsi tagastamise, tunnistati ta 1999. aasta mais pankrotis olevaks.

<#Gazeta.ru=http://www.gazeta.ru/busnews.shtml>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing