Tarbijakaitsjad nõuavad liikluskindlustuse garantiifondi loomise peatamist

22. jaanuar 2004, 15:34

Eesti tarbijakaitse liit nõuab, et Liikluskindlustuse fondi teisenemine MTÜ Garantiifondiks peatataks, sest see kahjustab autoomanikke.

Tutvunud Liikluskindlustuse seaduse ja kindlustustegevuse seaduse muutmise seaduse eelnõuga ja senikehtinud liikluskindlustuse nõukogu struktuuriga leiame, et kavandatavad muudatused liikluskindlustusfondi muutmisega mittetulundusühinguks, kelle funktsioonid sisuliselt jäävad samaks, ei saa nõustuda olukorraga, kus järelevalve kogu tegevuse ja rahade kasutamise üle kaob täielikult. Vastav pretsedent on olemas, märgib Tarbijakaitse liidu juht Enn-Toivo Annuk pressiteates.

Annuk täpsustas, et kavandatud riikliku organisatsiooni muutmisega eraõiguslikuls kaob kontroll raha kasuatmise üle. Ohtliku pretsedendina viitas ta Viioli juhtumile, kus läks kaduma 8 mln krooni Kultuurkapitali raha. 'Liikluskindlustuse fondis on tegu suurte rahade ja edasikindlustamisega,' lausus Annuk.

Muudatusega rikutakse kogu Eesti autoomanike huvisid, leiab Tarbijakaitse liit. Nõuame, et Liikluskindlustuse Fond ei muutuks Garantiifondiks, kellel puudub järelvalve nõukogu näol, vaid senise nõukogu täiendamist sotsiaalministeeriumi esindajaga.

Seadus, mis Liikluskindlustuse fondi Garantiifondiks muudab, on praegu Riigikogus teisel lugemisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing