Teed ja keskkond saavad 507 miljonit krooni

22. jaanuar 2004, 12:42

Rahandusminister Taavi Veskimägi allkirjastas täna kahe Euroopa Liidu ISPA fondist kaasfinantseeritava projekti kokkulepped kogumaksumusega 507 miljonit krooni.

Rahastatavad projektid on ?Tallinn-Narva maantee Maardu ja Valgeõe vahelise lõigu rekonstrueerimine? ning ?Tehniline abi keskkonnasektorile: Ühtekuuluvusfondi projektide ettevalmistamine ja juhtimine?.

Tallinn-Narva maanteel rekonstrueeritakse Maardu ja Valgejõe vahelisel alal 62,7 km teed, põhirõhk on teekvaliteedi parandamisel ning liiklejatele ohutumate liiklustingimuste loomisel. Teelõigu rekonstrueerimise maksumus on 395,9 miljonit krooni, millest ISPA kaudu rahastatakse 75% ehk 297,2 miljonit krooni.

Keskkonnasektorile tehnilise abi andmisega valmistatakse 2004. ja 2005. aastal ette 14 Ühtekuuluvusfondi projektitaotluse dokumentatsiooni, sealhulgas viiakse läbi teostatavusuuringud ning keskkonnamõjude hindamised. Projekti maksumus on 111,1 miljonit krooni, ISPA fondist rahastatakse projekti 75% ulatuses ehk 82,9 miljoni krooniga.

Eestis on ISPA abiga transpordisektoris aastatel 2000-2002 rekonstrueeritud Ikla-Tallinna ja Tallinn-Narva maanteid, keskkonnasektoris on lõpetatud Tallinna uue prügila loomine ja mitmete linnade joogiveesüsteemide ning reoveejaamade rekonstrueerimine.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing