Artur Tõhu unenägu jõuab lavale

Kaja Kann 23. jaanuar 2004, 00:00

Seoses Villem Valme luulekogu "Artur Tõhu unenägu" ilmumisega jõuab Kanuti Gildi SAALi lavale samanimeline minietendus.

Villem Valme kirjutas oma esimese luuletuse 1987. aastal, kümne aastasena. Luulekogust saab lisaks esmasündinud värssidele lugeda kirjatükke, mis Valme sulest ilmunud kuueteist aasta jooksul. Nii võib sealt läbi luule näha tema arengut poisikesest meheks.

Kohviteatri näiteringi esituses sünnib ?Artur Tõhu unenäost? showkunsti programmi minietendus, milles autorite sõnul pakutakse ?kolm minutit karutantsu ja midagi veel?. Laval astuvad teiste hulgas üles Karupastor, Artur Tõhk ja tema Muusad ning veel üks kui teine.

Lavastajaks on noor teatrijõud Villem Mädajas, kunstnikeks Hannes Tsemper ja Mihkel Ünt. Etenduse saateks teevad muusikat Barbarizi ja Galaktlan, mis nende kitarrimängust ja laulust kostuma hakkab, ei oska lavastajagi veel öelda.

?Artur Tõhu unenäo? autori Villem Valme sõnul on luulekogu välja andmine ja etendus omavahel siiski suhteliselt vähe seotud, pigem on see ettekääne luua miskit elavat laval publiku silme all.

Etendus on luulekogust eraldi seisev looming, kuna mängitakse tänases päevas, mitte viimase kuueteistkümne aasta jooksul. Vaatama võiksid minna kõik, kes ihkavad elamust, mida pakuvad 28aastased noored mehed.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing