Jahedalt pidulik Atlantis

Heidi Vihma 23. jaanuar 2004, 00:00

Harva, kui menüü restorani ajalugu meeles peab. Siinne andis teada, et kunagi nimetati seda kohta Kaunaseks. Menüüs olid ka kunagise Kaunase toidud, mis tuletasid meelde, kuidas keskkooli ajal klassikaaslastega siin veini joomas käisime ja nii kohalik hakkbiifsteek kui sellel istuv praemuna kulinaarse elu tipud tundusid olevat.

Vaevalt et Kaunases kunagi kelner küsis, kui külma viina klient soovib, kas jääkülma või natuke soojemat. Atlantises küll küsitakse. Kuigi nii minu ?mitte nii väga külm? kui lauanaabri ?jääkülm? olid enam-vähem sama kraadiga, ?jääkülm? pitsi igatahes härma ei ajanud. Aga asi seegi, et küsitakse. Suitsulõhe viilud olid kenasti rosetiks seatud, mulle selline dekadentlik serveering kangesti meeldib, kohe kutsub ?ampanjat jooma.

Prae valikul oli kelner samuti asjatundlik abiline, kiitis loomafilee kvaliteeti ja selles ei pidanud pettuma ? tournedos oli täiuslik, täpselt poolküps, nõtke, mahlane. Lisandiks oleks selline mõnus lihatükk väärinud paremat kui kartulitükid pekikuubikutega, mis küll kaunist nime röstitud peekonikartul kandis, aga grillitud tomat oli küll väga mõnus ja aitas sellestki. Kuid see, et nii peen olla püüdev restoran kulinaariaklassikasse kuuluvat tournedos?i nime ei koduleheküljel ega arvel õigesti kirjutada ei oska, on täiesti lubamatu.

Cr?me-br?lée, mille järgi teatavasti restorani headust kõige paremini määrata saab, oli natuke allpool täiuslikku, nii umbes ?üpris hea? hindega. Oli eriti võiselt kreemjas, ehk natuke kergust oleks asjale kasuks tulnud.

Kas sellepärast, et me peaaegu ainukesed kliendid olime või lumise vaate pärast, aga pisut liiga jahe tundus Atlantis olevat. Mitte et külm oleks olnud või tuul aknapraost sisse puhunud, aga natuke liiga lage ja kõle oli restoraniruum, hing ihkas hubasust, pehmust.

Kohvik ja baar olid inimesi täis, neile paistis seal küll meeldivat.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing