Mart Ustav: geeniprojekti võiks rahastada Eesti riik

23. jaanuar 2004, 13:06

Geenivaramut kui äriprojekti arvustanud mainekas geeniteadlane Mart Ustav on endiselt veendunud, et rahastajaks võiks olla Eesti riik.

?Kui Eesti riik peab geeniprojekti oluliseks, siis peaks riik leidma selleks ka vajamineva raha,? ütles Tartu Ülikooli mikrobioloogia ja viroloogia õppetooli professor Mart Ustav. ?Praegu on geeniprojekt puhtalt kommertsprojekt, kus erainvestorid finantseerivad intellektuaalse omandi genereerimisse ja plaanivad intellektuaalse omandi hiljem kasumiga maha müüa.?

Ustavi sõnul peaks sihtasutuse Eesti Geenivaramu kolmest teadlasest, kolmest valitsuse ja kolmest Riigikogu esindajast koosnev nõukogu maha istuma ning koostama korraliku strateegia, milleks Eesti riigil Geenivaramut üldse vaja on ja kust selleks raha leida.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing