PM: Maavanemate ametissemääramine lükkus taas ebamäärasesse tulevikku

23. jaanuar 2004, 08:28

Valitsuse lootus hakata jaanuarikuus lõpuks kohusetäitjate asemel maavanemaid ametisse määrama luhtus taas.

Rahvaliit teatas hoolimata korduvatest kokkulepetest, et ta pole nõus maavanemate staatust käsitleva seaduseelnõuga, kirjutab Postimees.

Möödunud nädalal jättis haldusreformi eest vastutav minister Jaan Õunapuu minemata Riigikogu põhiseaduskomisjoni koosolekule, kus arutati temaga kooskõlastatud ja justiitsministri esitatud parandusettepanekuid maavanemate staatust sätestavale seaduseelnõule.

Seejärel teatas Rahvaliidu fraktsiooni esimees Jaanus Männik, et partei pole nõus eelnõu sõnastusega, mis sisuliselt taandab maavanema ministeeriumi osakonnajuhatajaks.

Maavanemate ametissemääramise põhimõtted on koalitsioonis kaks korda kokku lepitud, kuid Rahvaliit on kokkulepete alusel koostatud seaduseelnõu kohta kolm korda teatanud, et pole sellega nõus.

Sel esmaspäeval küsis Rahvaliit koalitsioonipartneritelt taas kaks päeva aega oma täiendusettepanekute tegemiseks. Kaks päeva hiljem teatasid Rahvaliidu esindajad peaministrile, et sõnastavad oma täpsustused kahe nädala jooksul.

Erimeelsuste peapõhjus on Res Publica soov teha maavanematest riigi poliitika elluviijad maakondades. Selleks tahab Res Publica allutada maavanemad regionaalministrile, võtta kohalikelt omavalitsuselt õiguse otsustada maavanema sobivuse üle ja valida maavanemad avaliku konkursi korras. Rahvaliit seevastu kardab nende muudatustega kaotada üht oma olulist toetuspunkti maapiirkondades.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing