PM: Tallinn kavandab öise alkoholimüügi piiramist

23. jaanuar 2004, 08:30

Tallinn asub keskerakondlaste Merike Martinsoni ja Toivo Tootseni ettepanekul piirama öist alkoholimüüki.

Eilsel linnavolikogu istungil öise alkoholimüügi piiramise ettepaneku teinud Merike Martinson rääkis Postimehele, et pea iga öö tuuakse lastehaiglasse alkoholijoobes noori, kes on enda sõnul vägijoogi kätte saanud just öösel avalikust kauplusest.

Tallinna Lastehaigla juhina töötav Martinson lausus, et öise alkoholimüügi piiramisega ei saavutata ilmtingimata kiiret ja olulist alkoholitarbimise vähenemist, kuid eelkõige oleks see samm noorte alkoholist eemalehoidmiseks. «Maailma kogemus näitab, et ainus, mis noored alkoholist eemal hoiab, on alkoholi kättesaadavuse piiramine,» lisas ta.

Martinsoni sõnul peaks Tallinn paljude teiste Eesti linnade eeskujul kindlasti piirama öist alkoholimüüki. Ta lausus, et 63-liikmelises volikogus 31 saadikuga esindatud Keskerakonna fraktsioon toetab öise müügi karmistamist.

Erineva pikkusega öine müügikeeld alkoholile kehtib näiteks Tartus, Pärnus, Viljandis, Haapsalus, Kuressaares ja Paides. Valdavalt kestab öine müügikeeld kella 23st 7ni. Mitmed linnajuhid on meedias öist piirangut kiitnud ja väitnud, et see parandab avalikku korda.

Keskerakondlasest Tallinna abilinnapea Toomas Vitsut lubas eile, et linnavalitsus hakkab nüüd volinike ettepanekul välja töötama eelnõu, kuidas öist alkoholimüüki piirata. «Kindel on see, et alkoholimüügi tingimusi tuleks karmistada, kuid täpsed meetmed on esialgu veel lahtised,» lausus ta.

Abilinnapea sõnul saab alkoholi müüki lisaks kellaajalisele müügikeelule piirata ka sellega, et alkoholi müüvatele kauplustele esitatakse senisest rangemaid nõudmisi. «Samuti müüakse palju alkoholi tanklatest, võib-olla tuleks nende suhtes midagi ette võtta,» lisas Vitsut.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing