Linnugrippi ei pea Eestis kartma

26. jaanuar 2004, 11:16

Veterinaarameti teatel pole Eestis praegu vaja karta linnugrippi hoolimata teadetest haiguse üha laialdasemast levikust Aasias.

'Nn A-grupi haiguste puhul, mida on ka linnugripp, klõpsab Eesti piir kohe selle maa suhtes kinni, kust on tulnud teade kasvõi haiguse avastamise üksikjuhtumi kohta,' ütles veterinaar- ja toiduameti toiduosakonna juhataja Raimond Strastin. 'Linnugripi puhul asub lähim kolle meist väga kaugel, samuti pole teadaolevalt sealt kandist toimunud vastavate toodete importi, sestap pole Eestis põhjust paanikaks.'

Linnugripp nakkab ka inimesele, haigusesse on surnud juba kuus inimest Vietnamis, haigestunud inimesi on ka Tais. Haigeid linde on leitud Vietnamis, Tais, Indoneesias, Jaapanis, Lõuna-Koreas, Taiwanis ja Kambodžal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing