PM: Eesti loodab Microsofti abi kogu maa internetistamisel

26. jaanuar 2004, 08:08

Eesti otsib Microsoftilt toetust programmile «Kogu maa internetiseerimine», mille valitsus avalikustab lähikuudel.

Homme räägivad sel teemal Bratislavas majandusminister Meelis Atonen ja Microsofti juht Bill Gates.

E-riigi projektiga rahvusvaheliselt tuntuks saanud Eesti järgmine ambitsioonikas infotehnoloogiline hüpe peaks viima interneti püsiühenduse igasse talumajja sama kergelt, nagu see on võimalik uusrajoonides, kirjutab Postimees.

«Enam pole küsimus, kas, vaid nüüd on küsimus, kuidas,» ütles majandusministri IT-nõunik Andrus Aaslaid.

Küsimusest «kuidas» räägivadki nüüd Microsofti ja väikeste e-riikide IT-ministrite ümarlaual Atonen ja Gates.

«Kui meie võtame ette kogu maa internetiseerimise, siis mida nemad saaksid teha?» küsis Aaslaid. «Microsoftilik tarkvarapoliitika ei kehti, kui arvutite kasutamine väljub kontorite seinte vahelt ja läheb kodudesse, kus inimesed ei taha saada ainult rikkaks, vaid targaks ja ennast arendada. Katsume olla mudel-riik ja kutsume üles Microsofti siin Eestiga suhtlema.» Eesti ei küsi oma tulevikuprogrammile rahatoetust, vaid Microsofti äri- ja litsentsipoliitika muutmist, suuremat paindlikkust siinsel turul.

Aaslaid teab, et Eesti üheks trumbiks on Euroopa Liidu ettevaatlikkus, eesmärgiga vältida Microsofti-kesksust. «Meie oleme nüüd nende võimalus, et näidata, kuidas nad suudavad paindlikud olla,» ütles Aaslaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing