Pärnu PM: Lätlaste labor leidis Eco toidust pestitsiide

26. jaanuar 2004, 08:30

Pärnumaa koerakasvataja Dina Korna kinnitas, et lätlaste kriminalistikalabor leidis Eco kanalihaga toidust pestitsiide.

Eco kuivtoidu Eestisse tooja Kesko Foodi ostudirektor Raimo Viisma arvestas Eesti laboratooriumide analüüse ja väitis meedias, et ükski neist pole viidanud koeratoidu mürgisusele. See vastab ka tõele ja Eco kanalihaga kuivtoit pandi tänu laborite hinnangule uuesti Säästumarketites müüki.

Pärast seda on aga koeraomanike, veterinaaride ja ajakirjanduse andmeil üle Eesti taas haigestunud vähemalt kuus lemmiklooma, kelle omanikud uskusid toidu puhtust ja söötsid seda oma lemmikloomadele, kirjutab Pärnu Postimees.

?Kotist, millest koertele süüa andsin, võtsin ka Lätti saadetud proovipartiid. Mul elab seal tütar Ieva, kes viis need Riias asuvasse sõltumatusse kriminalistikalaborisse. Üleeile hilisõhtul kella üheksa-kümne vahel rääkisin labori juhatajaga ja ta kinnitas: nende hinnangul põhjustasid koerte surma pestitsiidid,? rääkis Korna.

Et laboratoorium saadab uuringutulemused kirjalikult järgmisel nädalal, ei avaldanud Korna labori nime. ?See oli juhataja palve - neid mitte enne nimetada, kui labor on teatanud leiust kirjalikult,? märkis ta. Naise jutu järgi pole tal mingit põhjust kahelda teate õigsuses.

?Minu teada konsulteerisid Läti laboritöötajad põllumajandusteadlastega, et tulemuseni jõuda. Kui saabuvad paberlikud kinnitused, viin need Pärnu politsei konstaabli Riho Karotamme kätte, kes menetleb koerte surma asjaolu kui väärtegu,? märkis ta.

Säästumarketite direktori Margit Uibokandi väitel ei olnud neil eile infot pestitsiidide leidmisest ja Eco kanalihaga koeratoit on müügil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing