Eesti muusika pakub end maailmaturule

Liis Kängsepp 27. jaanuar 2004, 00:00

?Kui sind siin ei ole kohal, siis sind ei ole muusikamaailmas üldse olemas,? ütles maailma juhtival rahvusvahelisel muusikaturul juba mitmendat aastat kohal olev Ülar Palm Eesti Artistide Agentuurist. Palmi sõnul on MIDEM parim võimalus end Euroopas tutvustada, sest Ameerika samalaadsetele messidele pole võimalik olnud minna. ?Kõik suuremad ja väiksemad muusikategijad tulevad siia, et äri teha.?

Tänavu osaleb MIDEMi kodulehe andmetel messil ligi 10 000 muusikaproffi, kes kogunevad viieks päevaks Cannes?i, et osaleda seminaridel, konverentsidel, esitlustel, show?del ja pidudel. Osalejatel on võimalik kuulata üle 35 kontserdi, kus esinejaid kokku üle 400. Esinejad varieeruvad rahvusvahelistest superstaaridest alles tõusvate tähtedeni.

?Seda ei saa öelda, et tuled siia ja saad kohe kümme lepingut. Kõik sõltub sellest, kes sa täpselt oled ja mida sa otsid,? seletab Palm. ?Kui oskad äri teha, siis oled edukas, aga kui puudub kontseptsioon, nagu see on Eestis popmuusika osas praegu, siis on muidugi raske.?

Eesti Interpreetide Liitu messil esindav muusik Aare Tammesalu jagab esmamuljeid messist kiiresti ja kirglikult, tema jaoks on oluline Eesti kultuuri tutvustamine, mille kultuuriministeerium nüüd tõsiselt kätte on võtnud.

Eesti boksi jagab ligi 20 organisatsiooni, kelle osalemist toetas kultuuriministeerium 260 000 krooniga. Kas messi peale kulutad raha end ka tasa teenib, seda Tammesalu veel öelda ei oska. ?Kulusid on võimalik mõõta rahas, tulusid ilmselt mitte,? sõnab t?ellist. ?See on natuke provokatiivne küsimus, kas need kulud teenivad end tasa. Ma ei oska seda praegu öelda veel. Ja kultuuri ei saagi ainult rahas mõõta.?

MIDEM algas Cannes?is eile ning kestab 29. jaanuarini. Tammesalu hinnangul võiks tulevikus Eestil olla messil kaks boksi ? üks pop- ja teine klassikalise muusika jaoks.

Möödunud nädalal lõppes sarnane üritus New Yorgis, kus ainsana Eestist oli kohal Jazzkaare korraldaja Anne Erm.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing