Euroopa lennukompaniid hakkavad maksma reisijatele kahjutasu

27. jaanuar 2004, 15:25

Euroopa Komisjon töötas välja uued reeglid, mis kaitsevad reisijate huve lendude ärajäämise, muutmise või edasilükkamise korral.

Uued reeglid jõustuvad täielikult 2005. aastal. Vastavalt sellele dokumendile peavad lennukompaniid maksma rahalist kompensatsiooni reisijatele, kui neil ei õnnestu oma lennule sattuda lennukompanii süül.

Vähem kui 1500 km kauguste lendude puhul on kompensatsiooni suurus 250 eurot, Euroopa Liidu siseste või 1500-3500 km pikkuste lendude korral 400 eurot, teiste lendude puhul 600 eurot.

Reisijatele jääb neil juhtudel ka õigus valida pileti hüvitamise ja lennu asendamise vahel. Nad saavad tasuta joogid, toidu ja ööbimise hotellis. Lennu äramuutmise korral makstakse reisijatele kompensatsiooni ülalnimetatud tariifide järgi juhul, kui neid ei informeerita sellest 2 nädalat enne väljalendu või neile ei pakuta planeeritule ajaliselt lähedast asenduslendu.

Uued reeglid ei kehti üksnes Euroopa Liidu lennujaamadest väljuvate reiside puhul, vaid ka teistest riikidest Euroopasse tulevate reiside korral, juhul kui seda teostab Euroopa lennukompanii. Erandi moodustavad riigid, kus juba kehtib selline kompensatsiooniskeem.

<#FinIzvestija=http://www.finiz.ru/cfin/tmpl-art_news/id_art-745969>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing