Kohus langetab Paltsu ja maksuameti vaidluses otsuse nädalaga

27. jaanuar 2004, 16:25

Tallinna linnakohus langetab endise rahandusministri Tõnis Paltsu ja tema firma Pambos Holdingsi vaidlustes maksuametiga otsuse nädalaga.

Täna toimunud kohtuistungitel, millest üks arutas Paltsu ja teine Pambos Holdings OÜ kaebust maksuameti vastu, jäid pooled oma varasemate seisukohtade juurde. Kaebajad taotlesid mullu oktoobris määratud trahvide tühistamist, väärteomenetluste lõpetamist ja kohtukulude katmist.

Tallinna juriidiliste isikute maksukeskuse maksujärelevalve osakonna vaneminspektor Kristo Madrus ütles kohtule, et maksuamet juhindus trahve määrates asjaolust, et Paltsu puhul oli tegu isikuga, kes omas ühiskonnas positsiooni.

?Füüsilise isiku puhul on tegu isikuga, kes peaks olema teatud määral ühiskonnas eeskujuks,? lisas Madrus, eitades karistuse kui fakti ja trahvi suuruse sõltuvust Paltsu isikust. ?Karistanud oleksime igal juhul,? ütles Madrus.

Madruse sõnul võimaldab jõusse jääv trahv raamatupidamisreeglite rikkumisest ja maksuõigusrikkumine algatada Paltsu suhtes kriminaalasja.

Palts sai väärteomenetluse käigus mullu oktoobris Tallinna juriidiliste isikute maksuametilt 3000 krooni ja Pambos Holdings 4500 krooni trahvi. Maksuameti keskasutus pole Paltsu kui eraisiku maksukontrolli veel lõpetanud.
<pilt2#fotod/Inimesed/Inimesed_P/palts8raul2.jpg#600#401#Tõnis Palts>

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing