Uues muuseumis saab kõike katsuda

ÄP 28. jaanuar 2004, 00:00

Eesti Energia avab lähiajal seni igavavõitu energeetikamuuseumis noortele mõeldud teaduskeskuse. Kui tavalises muuseumis on põhiline keeld eksponaate mitte puutuda, siis teaduskeskuse idee on: palun kõike puutuda. Seni on endisesse elektrijaama rajatud energeetikamuuseum täis luitunud stende 1960. aastate energeetikutest, mille ees lebavad kummalised elektriseadmete detailid.

Energeetikud võtavad eeskuju Helsingi Heureka teaduspargist, kust ostetakse ka esimesed eksponaadid. Esimesena tuuakse näiteks Kuu-kõnni-vahend, mis kujutab endast rippuvaid pükse, mille sees kõlkudes saab kergekaalulise oleku. Teine menukas eksponaat on krõpsusein, kuhu inimene sisse joostes jätab oma kuju.

Hetkeseis: Eksponaadid on teaduskeskuses vahetunud, kuid on jäänud endiselt interaktiivseks. Keskust külastab aastas umbes 25 000 inimest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:08
    Otsi:

    Ava täpsem otsing