EL kuulutab Ryanairi riikliku abi saamise ebaseaduslikuks

28. jaanuar 2004, 11:05

Euroopa Komisjon kavatseb järgmisel nädalal karistada Ryanairi riikliku abi saamise eest ja see avaldaks paratamatult mõju kogu Euroopa lennundusele.

Brüsseli eesmärk on põhjalikult muuta Euroopa lennujaamade ja lennufirmade vahel kehtivaid reegleid. See annaks eriti valusa hoobi odavatele lennufirmadele, mis on pakkunud reisijatele väga soodsa hinnaga pileteid, kirjutab Financial Times.

Belgia valitsus on subsideerinud Ryanairi tegevust riiklikul Charleroi lennuväljal. Briti lehe teatel kavatseb komisjon järgmisel teisipäeval need subsiidiumid ebaseaduslikuks kuulutada ja Iiri lennufirmalt tagasi nõuda. Eri allikate andmeil võib see summa olla kas 15 miljonit või 3 miljonit eurot.

Kevade jooksul on komisjonil plaanis avaldada uued reeglid, mis peavad täpsustama riiklike lennuväljade ja lennufirmade vahelisi suhteid ja makse. Uute reeglite alt jäävad välja üksnes eralennujaamad, mis ei saa riiklikku toetust.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing