Riigikogu sai ettepaneku töötaja tervisekulude erisoodustuse kaotamiseks

28. jaanuar 2004, 15:02

Mõõdukad esitasid täna seadusemuudatuse ettepaneku töötajate tervisesse tehtavate investeeringute tulu- ja erisoodustusmaksuvabastuse suhtes.

Riigikogu Mõõdukate saadikurühma poolt parlamendi menetlusse antud muudatusettepanek puudutab tulumaksuseadust.

?Tegelikust elust näidet tuues anname Marge Valdmanni tööandjale võimaluse tasuda ravimi eest, mida töötaja vajab,? selgitas saadikurühma aseesimees Eiki Nestor, kelle hinnangul tuleb Eestis avardada vabatahtliku ravikindlustuse võimalusi. ?Miks me karistame tööandjat täiendava maksuga selle eest, et ta soovib terveid ja tublisid töötajaid??

Ettepanek ei vähenda riigi tulusid, sest kehtiva maksuseaduse tõttu ei soovi tööandjad üldjuhul katta oma töötajate ravikulusid.

?Siiani on riik soodustanud maksuvabastustega ettevõtjate investeeringuid seadmetesse. Töötaja ehk inimkapital on masinast palju väärtuslikum. On aeg hakata masinate kõrval ka inimest nägema,? kommenteeris ettepanekut Mõõdukate esimees, Riigikogu liige Ivari Padar.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing