SLÕL: Suusakeskuse omanik kihutas koolilapsed Munamäelt minema

28. jaanuar 2004, 08:35

Väike-Munamäe Suusakeskuse juht Aare Tamme koos turvamehega peletasid oma suusamäelt minema seitse koolipoissi, sest lapsed polnud laenanud mäesuuski tema firmalt.

«Olin hämmingus! Minu jaoks oli ennekuulmatu, et teise laenutuse suuskadega ei tohi Aare Tamme mäel sõita. Tamme näitas aga mingisugust voldikut, kus see reegel kirjas,» ütleb Kohila gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Ulvi Mägi SL Õhtulehele.

Möödunud reedel sõitis ligi 50 Kohila gümnaasiumi VII-XII klassi last Väike-Munamäe Suusakeskusse mäe- ja murdmaasuusatamist nautima.

Sõidu eel uuris võimlemisõpetaja Mägi sealseid hinnakirju. Selgus, et Munamäe keskusest mäesuusakomplekti laenamine maksab 170, samast lähedalt TPÜ Vana-Otepää õppekeskusest aga vaid 100 krooni. Seitse poissi, kel mäesuuski polnud, laenasidki Nõmme matkakeskuse embleemiga lumelauad odavamast firmast.

Ent Munamäe suusakeskuse omanik Aare Tamme keeldus seitsmikule 80krooniseid mäepileteid müümast. «Ütles, et tema 80 kroonist rikkamaks ei saa. Ja tema ei lase mäele lapsi, kellel on teise laenutuse suusad,» meenutab õpetaja.

Tamme sõnul pole seitsme poisi värava taha jätmises midagi imelikku. Juba teist aastat kehtivat tema mäel reegel: teise laenutuse suuskadega sõita ei saa.

Tamme arvab, et varsti ei tohi Munamäel sõita isegi mujalt laenatud suusakombinesooniga. «Meie kaitseme oma turgu. Mis selles imelikku on? Mina investeerin mäkke miljoneid, mitte sadu kroone nagu laenutused suuskadesse. Minu nägemus on see: sealt, kus laenad suusad, osta ka mäepilet!»

Esialgu näib selline piirang siiski vaid Tamme eripärana. «Tingimusel, et mujalt laenatud suuskadega ei tohi mäele tulla, pole mõtet. Meie seda teed ei lähe. Ei kujuta ka ette, kuidas hakkame iga suusapaari kontrollima. Meil pole oma laenutus nii suurgi, et suudaksime kõikidele klientidele suusad tagada,» ütleb Kuutsemäe Suusakeskuse mäetehnik Kaarel Hein.

Ka Rootsi Valfjalleti ja Ulricehamni ning Norra Geilo suusakeskused kinnitavad, et nende mäel võib eritasuta sõita ükskõik kelle suuskadega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing