Starman pakub tasuta telefoniteenust

28. jaanuar 2004, 14:11

Seni vaid interneti ja kaabel-TV ühendust pakkuv Starman hakkab veebruarist osutama ka tavatelefoni teenust.

Starmani võrgusisesed kõned on tasuta, esialgu ei tule teenuse eest maksta ka kuutasu. Hiljem saab kuumaksuks 79 krooni, mis on 20% soodsam kui Elionil. Ka teistesse võrkudesse helistamine on 10-25% odavam kui Elionil.

Starman pakub telefoniteenust oma, algselt kaabeltelevisiooni ja andmeside jaoks välja ehitatud võrgu kaudu, mis muudab teenuse sõltumatuks Elionist. Starmani võrk katab praegu ca 200 000 kodu, mis on umbes 1/3 Eestimaa kodumajapidamistest. Telefoniteenust hakatakse pakkuma samades piirkondades, kus täna toimib Starmani interneti püsiühendus ehk ca 80% olemasoleva võrgu ulatuses, ülejäänud võrgud on veel moderniseerimisel.
Starmani puhul hakkab klient saama ühelt operaatorilt ühe lepingu ja arvega korraga kolm teenust: kaabeltelevisiooni, interneti püsiühenduse ja tavatelefoni.

'Seni valitses eratarbijatele mõeldud telefoniteenuse turul pentsik olukord,' põhjendas telefoniteenusega turule tulekut Starmani tegevjuhi Peeter Kern. 'Olgugi, et vormiliselt võisid kliendid küll teenusepakkujat vahetada, maksid nad tegelikult jätkuvalt igakuist makset ka Elionile, kuna ei Uninetil, Tele 2-l ega väiksematel teenusepakkujatel pole oma võrku, mida eratarbijad kasutada saaksid.'

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing