Tarbijakaitse ja tolliamet alustavad koostööd kaubaohutuse tagamiseks

28. jaanuar 2004, 13:04

Tarbijakaitseamet ning maksu- ja tolliamet sõlmisid täna koostöölepingu, tõhustamaks kontrolli kaupade ohutuse kindlakstegemisel.

Lepingu kohaselt on tarbijakaitseametil õigus teha maksu- ja tolliametile päringuid üksikutesse kaubagruppidesse kuuluvate toodete ja nende omaduste s.h ohutuse kohta informatsiooni saamiseks, teatas maksu- ja tolliamet. Kõigil tolliametnikel tekib lepingu sõlmimise järel õigus alati, kui tolliformaalsuste täitmise käigus tekib kahtlusi toote vastavuses kehtivatele nõuetel, pöörduda tarbijakaitseameti poole.

Riskianalüüsist lähtuvalt informeerib tarbijakaitseamet maksu- ja tolliametit konkreetsetest ettevõtetest ja kaubakoodidest, mille puhul tuleb nende kaupade vormistamisel vabasse ringlusse rakendada põhjalikumat kontrolli. Juhul, kui tollis vormistatakse vabasse ringlusesse kaupu, mis kuuluvad tarbijakaitseametilt saadud informatsiooni kohaselt põhjalikumale kontrollimisele, rakendab toll kontrollimeetmeid.

Koostöölepingu lisas tõid pooled välja ka suuremad kaubagrupid, mis teravdatud tähelepanu alla võetakse. Nendeks on mitmesugused lastetooted ja mänguasjad, rõivad ja tekstiilitooted, jalatsid, piraatkoopiad, heade tavade ja kommetega vastuolus olevad kaubad ja vaba aja veetmisel kasutatavad isikukaitsevahendid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing