Kaubamaja aktsia hind rekordkõrgel

Romet Kreek 29. jaanuar 2004, 00:00

Tallinna Kaubamaja aktsia hind tõusis eile vähese käibega rekordkõrgele, 82,93 kroonile. Aktsia käive ulatus peaaegu 0,15 mln kroonini. Arvestades 1997. aasta maikuus toimunud fondiemissiooni mõjuga, pole aktsia hind veel nii kõrgel olnud.

Eilse sulgemishinna ja teisipäeval avaldatud 2003. aasta kasumi alusel oli aktsia hinna ja kasumi suhteks 8,4, mis on suhteliselt odav. Tallinna börsil on väga vähe aktsiad, mille P/E suhe alla kümne oleks.

Ühispanga analüütikud kaaluvad Tallinna Kaubamaja hinnasihi tõstmist 75 kroonilt 80?90 krooni vahemikku, kirjutas pank eilehommikuses börsiülevaates TuruSkoop. Selleks on aga vaja teatada ka firma kasumiaruannet ja bilanssi, et näha, kas polnud neljanda kvartali kasumi puhul tegu erakorralise tuluga.

Eesti Telekomi aktsia käive tegi teisipäevaga võrreldes tagasilöögi. Eile küündis aktsia käive 8,6 mln kroonini. Huvi vähenemine ei takistanud aga aktsia hinnatõusu jätkumist. Aktsia tõusis 0,4 protsenti, 117,35 kroonile.

Hansapanga aktsia käibeaktiivsus kasvas teisipäevaga võrreldes ja ulatus 33,1 mln kroonini. Aktsia hind langes 0,22 protsenti, 359,09 kroonini.

Üle miljoni kroonist käivet näitas veel Norma aktsia, mille hind jäi aga eelmise päeva sulgemistasemele ehk 108,74 kroonile.

Kokku tehti börsil 85 tehingut ja 43,5 mln krooni käivet.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing