EPL: Kasiinomakse võib laenu taotlemisel saatuslikuks saada

29. jaanuar 2004, 08:03

Pangast laenu saamine võib osutuda keerulisemaks, kui kuue kuu pangakonto väljavõttel on näha kasiinodes või ööklubides tehtud ?kahtlaselt suuri? arveid.

Perekooli kodulehel kirjeldab lapseootel naine, kuidas Ühispangast laenu võtmine ootamatult seiskus, kui pank tuvastas mehe kontoväljavõttelt tuhande krooni suuruse makse kasiinole, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Esitasime panka laenunõustajale dokumendid, kõik tundus kenasti minevat ? töötasu piisav jne,? räägib naine. ?Kuni laenunõustaja teatas, et meie laenusaamine jääb ilmselt ära, sest laenu kaastaotleja ehk mu mees käis novembris sõpradega kasiinos ja maksis seal kaardiga. Ühispangas aga olevat nii, et kui kasvõi üks kaardimakse kasiinosse on näha, üldjuhul laenu ei saa.?

Ühispanga avalike suhete juht Evelin Pull kinnitas, et laenu andmisel vaatab pank üle ka viimase poolaasta rahaliikumised kliendi arvel. Samas ütles ta, et kodulaenu puhul pidi olema ka muid põhjusi, miks klient laenu ei saanud. ?Ühekordne kasiinos käimine ei saanud kindlasti olla piisav põhjus ei-ütlemiseks,? kinnitas ta.

Tallinlanna Kristi märkis, et ka tema eelistab kasiinos sõpradega kokteili juues või kõrtsis istudes maksta sularahas. ?Kuna mu sõber töötab ühe panga laenuosakonnas ja on öelnud, et pangad jälgivad laenu andes väga teravalt kaardimakseid, olgu ma kulutanud siis kõrtsis või riidepoes,? põhjendas Kristi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing