Kulla hind sattus müügisurve alla

Romet Kreek 30. jaanuar 2004, 00:00

Kulla hind sattus USA keskpanga otsuse järel müügisurve alla.

Üleeile õhtul fikseeriti New Yorgis kullauntsi hinnaks 414,50/414,90 dollarit. Kulla hind kukkus eile Aasias reaktsioonina USA keskpanga pressiteatele 408 dollarile, kuid kosus Euroopas põhjaõngitsejate toel. Londonis fikseeriti ennelõunal kulla hinnaks 410,15 dollarit.

Kulla hinnale mõjus negatiivselt dollari tugevnemine, mille põhjustas Fedi pressiteate tõlgendus, et intressitõusuks on edaspidi tee lahti. Kui USA tõstaks intressi, muutuks dollar mõnevõrra atraktiivsemaks. See, et tulevikus võib huvi tõusta dollarihoiuste vastu senisest atraktiivsemate intresside näol, võib tekitada tulevikus nõudlust dollarite vastu. Võimalik tulevane dollarinõudluse kasv võiks tõsta dollari hinda, mis paneks spekulante juba ette dollareid ostma. Eile kell 17 maksis euro 1,2454 dollarit, mis tegi dollari kursiks 12,56 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing