Liitumisperiood muteerub kogumisperioodiks

Raivo Sormunen 30. jaanuar 2004, 00:00

Teise pensionisambaga liitunute arv kasvas kolmandas liitumisvoorus kahe kolmandikku võrra ja tõusis üle 351 tuhande. Tulumaksusoodustusega elukindlustuslepinguid (III pensionisammas) omavate inimeste koguarv tõusis aastaga veerandi ja ületas 58 tuhande piiri.

Vabatahtliku kolmanda samba pensionifondi oli möödunud aasta lõpuks valinud ligi 3500 inimest. Kasv aastaga 50%. Ehkki liitumine jätkub edasi tundub suurem tuhin olevat möödas. Eriti käib see II sambaga liitujate kohta.

Liitumisperiood hakkab seega vaikselt muteeruma raha kogumisperioodiks. Hetkel on II sambasse liikunud 1,1 miljardit ja III samba pensionifondidesse 0,11 mld krooni. Kogumispensioni kindlustuslepingute alusel moodustatud reserv ulatus möödunud aasta lõpus 0,61 mld kroonini. Kokku saame vaid umbkaudu 1,8 mld krooni, mida kasvatab lisaks inimeste pingutustele vaid aeg. Kolmandaks suureks perioodiks on väljamaksmine, mis muutub arvestavaks ehk alles kümnekonna aasta pärast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing