Õhtu maheda džäiga

Madli-Liis Parts 30. jaanuar 2004, 00:00

Eri maade asjatundjad on lahked jagama tõmmule ameeriklannale Ericka Ovette?ile kiidusõnu. Tema lavalolekus rõhutatakse köitvust, improvisatsioonides leidlikkust ja pühendumust. Seda kinnitavad nii kriitikud Indiast, Ameerikast kui ka Zimbabwest.

Ovette?i stiilivalikuid ja praegust lauljateed mõjutas enim muusika, mida ta nooruses tähelepanelikult kuulas ? Ella Fitzgerald, Sarah Vaughan, Nancy Wilson, The Temptations. Tema salvestustest jääb kõrva mahedalt kare ja soojalt sügav hääl, mida ta pehmelt vormib kauniteks tundlikeks meloodiateks. Džäistandardid kõad tema esituses kü ja stiilselt. Ei midagi provotseerivat ega publikut proovile panevat. Iga laul on alguse ja lõa jutustus, kus põvad erinevad emotsioonid ning ka elukogemus, mida Ovette on tä maailma eri paigus elamisele endasse lasknud.

Lauljakutsumuse avastas Ericka Ovette aga hoopis Zimbabwes, mitte sünnilinnas, džäi Mekas New Yorgis, nagu eeldada võ. Just Aafrikas lõa oma esimese ansambli, mis esitas džäi ja kohalike popiviiside segu. Ameerikasse naasnuna sulandus ta Washingtoni džäiringkondadesse. Siiski tõlu veel käakuid ning lauljatar elas mitu aastat Indias New Dehlis. Praegu on Ovette? koduks taas Washington. Ta teeb koostövä erinevate koosseisudega.

Seekordsel kontsertturneel on kaasas kitarrist Paul Pieper. Duo repertuaaris on nii standardeid kui ka vahvaid tõlgitsusi poplugudest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:23
    Otsi:

    Ava täpsem otsing