PM: Riik plaanib Telekomi osalusest loobumist

30. jaanuar 2004, 08:22

Valitsus kavandab riigiosaluse müüki Eesti Telekomis, millest tõenäoliselt laekuva ligi viie miljardi krooni kasutamine on veel ebaselge.

Valitsus on andnud ametnikele korralduse leida parim variant riigile kuuluva 27,23protsendilise osaluse müügiks Eesti Telekomis, sest mai keskel saab telekomi suuromanik TeliaSonera vabad käed ettevõtte edasisel juhtimisel ja võimaluse oma senist 49protsendilist osalust suuremaks kasvatada, kirjutab Postimees.

«Valitsuse liikmed on teemat arutanud lähtuvalt asjaolust, et mais lõpeb Eesti Telekomi aktsionäride leping,» kinnitas rahandusminister Taavi Veskimägi.

Arvestades eilset 116,5kroonist telekomi aktsia börsihinda, oleks riigiosaluse väärtus 4,37 miljardit krooni, kuid asjatundjate hinnangul on osava tegutsemise korral riigil võimalik saada ka osaluse müügil lisapreemiat.

«Ei ole ette näha, et telekomi tulemused peaksid halvenema, ning ka kulude kokkuhoiul on reserve, mistõttu peaks TeliaSonera ka lisapreemiat maksma,» märkis Tele2 Eesti juht Üllar Jaaksoo.

Viimati kinnitas Kjell Lindström TeliaSonera Balticust jaanuari alguses antud intervjuus Reutersile, et TeliaSonera on huvitatud osaluste suurendamisest oma Balti riikides asuvates tütarettevõtetes. «Esimeses etapis plaanitakse enamusosaluse omandamist ning hiljem rohkem,» kommenteeris Eesti Telekomi juhatuse esimees Jaan Männik. «See, kas TeliaSonera oleks huvitatud täna riigiosaluse ostmisest, oleneb tõenäoliselt küsitavast hinnast.»

Postimehele on vihjatud, et hiljuti Eesti Telekomi tütarfirmat EMTd juhtinud Peep Aaviksood sunniti ametist lahkuma just liigselt riigi huvidega arvestamise tõttu. «See ei vasta päriselt tõele,» kommenteeris Männik.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing