PM: Soome kaubandusgigant sai kohtus lüüa

30. jaanuar 2004, 08:22

Ehituspoe K-Raua ACE ja Soome suurima kaubanduskontserni vahelise kohtuvaidluse vaheetapp lõppes väiksema võiduga.

Tallinna linnakohtu otsuse kohaselt ei tohi Soome Kesko kontserni kuuluv Rautakesko Eestis enam sõnalist tähist K-Rauta kasutada kaupade jae- ja hulgimüügil, kirjutab Postimees.

Varem Ehitusmaailma nime kandunud kett K-Rauta on sunnitud oma praegusest nimest loobuma.

K-Raua ACE kaubamärgi kasutaja KR Kaubanduse tegevdirektori Tõnu Tanvelli sõnul ei maksa linnakohtu otsuse peale veel ?ampuseid avama hakata, sest otsust on aega 20 päeva jooksul edasi kaeva. Seda vastaspool tõenäoliselt ka teeb.

Samas pidas ta kohtu otsust loogiliseks, sest ettevõte on K-Raua nime kasutanud juba 1993. aastast ning tahab seda ka edasi teha. «Kaks ettevõtet ei saa aga kindlasti sarnast nime kasutada ja üks peab sellest loobuma,» lausus Tanvell.

Rautakesko juhi Raul Kadaru sõnul ei ole nimevaidlus veel sugugi läbi ning ta on kindel, et lõplik õigus jääb siiski neile. «Oleme asjaajamise juristidele üle andnud ning küllap nemad vajalikud lahendused leiavad,» lausus ta.

Kadaru kinnitusel ei ole kaotuse peale nemad küll kunagi mõelnud ning seetõttu ei saa ka ennustada, kas Soome kontsern võiks lõpliku kaotuse korral näiteks vastaspoole kauplused või kaubamärgi kasutamise õiguse ära osta.

Tanvelli sõnul ei taha nemad kauplust küll mingil juhul müüa.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing