30. jaanuar 2004 kell 14:42

Jaak Liiviku kaitsjad kaebavad süüdimõistva otsuse edasi

Täna Tallinna linnakohtu otsusega vangi mõistetud Jaak Liiviku kaitsjad kinnitasid, et kaebavad kohtuotsuse kindlasti edasi.

Endise Erastamisagentuuri juhi Liiviku kaitsja, vandeadvokaat Andres Suik ütles, et sõltumata sellest, kuidas on 20. veebruaril avaldatav motiveeritud otsus sõnastatud, kaebavad nad selle igal juhul edasi. ?Oleme veendunud, et Jaak Liivik pole süüdi,? lisas Suik.

Tallinna linnakohus tegi täna teatavaks otsuse resulutiivosa, mille kohaselt mõisteti Liivik ametiseisundi kuritarvitamises süüdi. Kohus karistas Liivikut kaheaastase vangistusega. Reaalselt tuleb Liivikul vangis viibida kuus kuud, ülejäänud aeg kuulub kandmisele tingimisi kaheaastase katseajaga.

Andres Suigi hinnangul on Jaak Liiviku vastu esitatud süüdistus puhtalt poliitiline. ?Seda tõendab eriti hästi see, et riigiprokuratuur keeldus kaks korda kriminaalasja algatamisest, sest ei leidnud Liiviku-poolseid rikkumisi,? rääkis Suik. ?Aga riigikontoll käis nii kaua peale, kuni kolmandal korral prokuratuur ikkagi kriminaalasja algatas.?

Liiviku teise kaitsja, vandeadvokaadi Asko Pohla sõnul ei olnud Jaak Liivikul selliseid ametialaseid ülesandeid, mille kohaselt saaks teda süüdistada kriminaalkoodeksi paragrahvi 161 alusel ametiseisundi kuritarvitamises.

?Ametiseisundit saab tuvastada vaid selle järgi, millised on antud isiku ametialased kohustused,? täpsustas Pohla. ?Nii kohus kui süüdistus on võrdsustanud Eesti Erastamisagentuuri ülesanded erastamisagentuuri peadirektori ülesannetega,? selgitas Pohla. ?See on aga välistatud, sest erastamisagentuuril ja selle peadirektoril olid ju erinevad ülesanded.?

Pohla hinnangul pole ka Jaak Liiivikule mõistetud reaalne vanglakaristus põhjendatud. ?See on liiga ränk,? lisas Pohla.

Advokaadibüroo Tark Co vandeadvokaat Andres Suik kaitseb Jaak Liivikut ASi Eesti Raudtee episoodides ja advokaadibüroo Pohla Hallmägi vandeadvokaat Asko Pohla kaitseb Liivikut ASi Tallinna Farmaatsiatehase episoodis.

Hetkel kuum