Ametnike reis Kanaaridele seminarile läks lõplikult luhta

Andres Kärssin 02. veebruar 2004, 00:00

Kui eelmisel teisipäeval teatas Eesti Avaliku Halduse Instituut ASi (EAHI) juht Urmas Türk, et Kanaari saartel korraldataval seminaril on kümnest lektorist seitse riigiametnikud, siis olid tema sõnul enne reedest väljalendu Gran Canariale kõik kõrged riigiametnikud üritusest loobunud.

Teisipäeva õhtul loobus reisist nende seitsme ametniku hulka kuulunud sotsiaalministeeriumi asekantsler Piret Lilleväli. Pärast teda on ära öelnud ka teised ametnikud, ütles Türk.

Tegemist on juba teise ametnikegrupiga, kes EAHI Kanaari-koolitusest loobunud ? seda küll ajakirjanduse survel. Enne neid teatasid koolitusfirma pakkumisest loobumisest muu hulgas tööturuameti peadirektor Mati Ilisson ja PRIA peadirektori asetäitja Katrin Noorkõiv, pidades säärast koolitusreisi ebaeetiliseks.

Sel kolmapäeval kirjutas Äripäev EAHI plaanist viia ametnikud lektoritena Kanaaridele Euroopa Liidu teemalisele koolitusele, kusjuures reisi oleks kinni maksnud koolitusfirma. Hiljem muutus ametnike vaeva kompenseerimise viis ? nimelt soovitas firma ametnikel võtta puhkust ja osta reis oma raha eest. Samas oleks firma maksnud seminaril lektoritöö tegemise eest honorari, mis oleks võrreldav reisi maksumuse suurusjärguga.

Türk lükkas toona ümber väited, et EAHI viib ametnikud tasuta Kanaaridele. Ta ütles, et EAHI korraldab tasuta seminari oma töötajatele, ametnikud peavad ise maksma reisi ja kohapeal tehtavate kulude eest. Küll saavad nad lektoritasu.

EAHI omanikud on võimuerakonna Res Publica liikmed Tõnis Kons, Taavi Rajur, Urmas Türk. Koolitusfirma käive oli mullu 2,8 miljonit krooni, millest 70 protsenti andis riigisektor.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing