EPL: Maksuametist lahkunud Kivistik pakub õigusabi

02. veebruar 2004, 08:01

Töölt lahkuma pidanud maksuameti endine peadirektori asetäitja Vahur Kivistik alustas seadusega konflikti läinud inimeste juriidilist nõustamist ja esindamist.

Läinud aasta detsembris õigusabi eest esimese arve väljastanud Kivistiku tuntuim klient on pankrotistunud Concordia ülikooli endine rektor Mart Susi, kellele maksuamet tegi Kivistiku seal töötamise ajal mitmeid ettekirjutusi, kirjutas Eesti Päevaleht.

Kivistiku väitel ei näe ta Susi esindamises eetilist probleemi, sest tema ei tegelenud asedirektorina maksuametis ettekirjutuste koostamisega. ?Maksuametis töötab 300?400 revidenti, kelle töö see on,? ütles ta. ?Pealegi esindan Susit ainult kriminaalasjas ja mitte üheski haldusalases maksuvaidluses.?

Kivistiku väitel polnud tal Susi keskkriminaalpolitseis menetletava kriminaalasjaga maksuametis töötamise ajal vähimatki kokkupuudet. ?Asjaolu, et ma näiteks maksuvaidluses leian oma professionaalsusest tulenevalt kiiremini üles maksuotsuse argumentatsiooni nõrgad kohad, pole kuidagi seostatav siseinfoga,? lausus Kivistik.

Maksuameti ?halliks kardinaliks? kutsutud Kivistiku ajal võttis maksuamet võitluses petturitega kasutusele väga jõulised meetodid. Praegu füüsilisest isikust ettevõtjana tegutseva Kivistiku õigusabiteenuseid pakkuv firma registreeritakse lähipäevil äriregistris.

Kivistikul on kliente nii haldus-, tsiviil- kui ka kriminaalasjades. ?Maksuasjade valdkond, mida tunnen üsna hästi, on muidugi üks prioriteete,? ütles ta. ?Oma professionaalsust maksuvaldkonnas oleks rumal lasta kaotsi minna, seda hoida ja arendada saan ma vaid praktiseerides.?

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing