Juhtide omandatud Tech Data pürib käibe TOP 15sse

02. veebruar 2004, 13:57

Reedel juhtkonna poolt välja ostetud IT- ja logistikafirma Tech Data loodab käibelt Eesti 15 suurema ettevõtte sekka tõusta.

Uut nime TD Baltic kandev senine Tech Data konsolideerib oma kolmes Balti riigis tegutsevate ettevõtete käibe Eesti emafirma alla, mis tähendab enam kui miljardikroonise müügimahuga firma teket. Käibe suuruselt peaksime olema Eestis 15.-17. kohal, ütles Tech Data Eesti ASi juht Kaur Lohk.

Tech Data 31. jaanuaril lõppenud finantsaasta käive oli Eestis 419 miljonit krooni. Firma Läti ja Leedu kontorite käibed olid sellest pisut väiksemad, kuid Tech Data kogumüük ulatus Balti riikides enam kui 1,1 miljardi krooni piiri. Esialgseil andmeil saavutas Tech Data eelmisel finantsaastal nullkasumi. Ootame IT turult jätkuvat kasvu, lisas Lohk.

Tech Data Eesti, Läti ja Leedu kuus tegevjuhti sõlmisid möödunud reedel firma seniste välisomanikega väljaostulepingu. Eestist kuuluvad TD Balticu omanike sekka Kaur Lohk ja Paavo Heil. Lohk asub ka uue ettevõtte juhi kohale. Tehingu partneriks ja finantseerijaks on investeerimisfond Askembla. Investeerimisfondi esindaja Hanno Riismaa ei soovinud kommenteerida osaluste jagunemist uues ettevõttes, kuid lisas, et Askembla on TD Balticus finantsinvestor.

USAs peakorterit omava Tech Data Põhjamaade juht Andy Gass nimetas tehingut kõigi osapoolte võiduks. 'Tech Data jaoks oli Balti turg muu maailmaga võrrelduna suhteliselt marginaalse suurusega, mistõttu oli Balti harul suurte administratiivkulude juures keeruline end majanduslikult tõestada,' selgitas ta.

Kaur Lohki sõnul usub TD Balticu juhtkond, et Eesti, Läti ja Leedu majandus edeneb väga kiiresti. 'Vähendades tsentraliseeritud funktsioone, infosüsteemi, logistika ja laopidamise kulusid oleme võimelised suurendama firma kasumlikkust,' lisas ta. Uus firma TD Baltic jääb Tech Data distributsioonipartneriks Balti riikides.

Tech Data alustas Eesti tegevust 1994. aastast arvutikaupade hulgifirmana Computer 2000 Eesti. 2000. aasta sügisel sai sellest Tech Data Eesti. Tech Data kliendid on IT-kaupu ja -teenuseid müüvad firmad, lõpptarbijale Tech Data kaupa ei turusta.

Investeerimisfondile Askembla kuuluvad Eestist ka suurosalus Tallinna Külmhoones ja väike osa Microlinkist.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing