PM: Piletite kallinemine võib taastada piraatbussid

02. veebruar 2004, 08:06

Taisto Liinide plaan tõsta veebruarist lõviosa oma linnadevaheliste bussiliinide piletihindu võib uue hoo sisse anda piraatbusside ärile.

Veel kahe-kolme aasta eest sai pea iga Tallinna bussijaama siseneja sõidupakkumise ka selle peaukse ees konutanud meestelt, kes vedasid odavalt inimesi väikebussidega. Kontrolli tihenemine, mõned traagilised liiklusõnnetused ning legaalsete bussifirmade madalad hinnad peletasid piraatbussid aga turult minema, kirjutas Postimees.

Taisto Liinide juhi Väino Moori sõnul tingivad hinnatõusu näiteks kallinev kütus ja tõusnud kindlustustariifid. «Samuti tuleb teha mitmeid investeeringuid, mida praegused piletihinnad ei võimalda,» rääkis Moor.

Firma tõstab veebruarist hindu 11 liinil ning keskmiselt paarikümne krooni võrra. Nii hakkab näiteks bussipilet Tartusse maksma senise 50 krooni asemel 70 krooni. Üliõpilaste hoidmise nimel kehtestatakse aga neile, õpilastele ja pensionäridele 30 protsendi suurune soodustus, mille tulemusel maksab Tartu-pilet neile edaspidi 55 krooni.

Võimalusega, et odavate piletite kadudes võivad Tallinna bussijaama taas ilmuda piraatbussid, tuleb Moori hinnangul aga arvestada, kuid ta loodab, et tõhustunud järelevalve ei lase neil pikalt tegutseda. «Kindlasti tuleb sellega aga arvestada ja piraatbusse karta,» märkis ta.

Bussifirma Sebe juhi Riivo Seppari sõnul ei ole piraatbusside massilist tagasitulekut Tallinna siiski mõtet karta. «Asjaomaste instantside kontroll nende üle on muutunud küllalt tõhusaks,» lausus ta.

Seppari hinnangul leiab piraatbusse veel peamiselt Ida-Virumaalt, kus need sõidavad näiteks Tallinna ja Narva ning Tallinna ja Kiviõli vahet. Sebel ei ole praegu plaanis hindu tõsta, sest otseseid investeerimiskohustusi Eesti ühinemine Euroopa Liiduga kaasa ei too.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing