Tallinn pakub Harjumaale linlastega võrdseid sõidusoodustusi

02. veebruar 2004, 15:29

Tallinn tegi Harjumaa valdadele ja linnadele ettepaneku liituda ID-kaardil põhineva piletisüsteemiga.

Liitumine annaks maakonna elanikele tallinlastega võrdsed võimalused nii sõidusoodustuste kasutamisel kui ka sõidukaartide hinna osas.

Valla või linna soovist osaleda Tallinnaga ühtses piletisüsteemis peab kohalik omavalitsus pöörduma vastavasisulise avaldusega Tallinna Linnavalitsuse poole hiljemalt 6. veebruariks 2004, et Tallinna Linnavolikogu jõuaks määrusega 1. märtsist 2004 vastavad soodustused kehtestada.

Arvestus Tallinna linna ja omavalitsuse vahel toimub reaalselt kasutatud teenuse põhjal. Seega tasub Tallinna ühtse piletisüsteemiga ühinenud omavalitsus ainult nende inimeste sõidusoodustuste eest, kes reaalselt seda teenust tarbivad.

Integreerumine linna ühtse ühistranspordi pileti- ja sõidusoodustuste süsteemiga vormistatakse lepinguga Tallinna linna ja valla või linna vahel, millega nähakse ette ka arvelduste kord ja kompensatsiooni suurus ühe inimese kohta.

'Tallinna linn esitab vallale või linnale igakuiselt nende inimeste poolt reaalselt kasutatud teenuse kohta aruande ja peale aruande kontrollimist ja aktsepteerimist kohaliku omavalitsuse poolt teostatakse ka arveldused,' selgitas abilinnapea Vitsut.

1. märtsist hakkab Tallinna ühtse piletisüsteemiga ühistranspordis kehtima uus elektrooniline piletisüsteem ja uued sõidupiletite hinnad, mis põhinevad ID kaardi kasutamisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing