2. veebruar 2004 kell 10:16

Tehnoloogiasektori ettevõtete kasumid kasvasid neljandas kvartalis 225%

Ajakirja BusinessWeek tehtud kiiranalüüsi kohaselt kasvasid neljanda kvartali kasumid 47%, tehnoloogiasektori kasumid aga 225 protsenti.

Lisaks tehnoloogiale säras ka finantssektor, mille kasum kasvas keskmiselt 67 protsenti.

Ajakirja sõnul on kasumite suure kasvu põhjusteks käivete mõõduka kasvu kõrval (käibed kasvasid 11%) kulude kahandamine. Näiteks maailma suurima finantsgrupi Citigroup <GR#US.C> kasum kasvas 96 protsenti tänu tulude kasvule jae- ja investeerimispanganduses ning halbade laenude osatähtsuse kahanemisele.

Aga taolisi numbreid on korrata väga raske ning kompaniid peavad pärast mitmeaastast vaheaega hakkama ka ise investeerima. Kuna aga USA majanduskasv võtab tasapisi üha suuremaid tuure, on ajakirja sõnul ka kompaniide kasumiväljavaated head.

Hetkel kuum