EPL: Õunapuu laitis Tallinna-kesksust

03. veebruar 2004, 07:59

Regionaalminister Jaan Õunapuu sõnul oleks Tallinna ja Tartu linnajuhtide tegevus oma linnadesse maksumaksjate juurdemeelitamisel Euroopas karistatav.

Regionaalminister ütles eelmisel nädalal Riigikogu ees, et suured linnad on viimastel kuudel käivitanud uute linnakodanike nimel võitluse, kus vahendeid ei valita, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Kui vaadata soodustuskampaaniaid, mida on tehtud ja mille eest on ka preemiaid välja käidud, kes ühekordseid, kes aastaseid veekeskuse pileteid, siis mujal Euroopa riikides on selline tegevus pigem karistatav,? arvustas regionaalminister. Võimalikud on nii kümnetesse tuhandetesse eurodesse küündivad trahvid kui ka kriminaalkaristused, lisas ta.

Jõuliste aktsioonidega on endale uusi elanikke juurde võitnud just Tallinn ja Tartu. Tallinna ja Harjumaa valdade tüli kütab pealinna soov pakkuda oma registrisse kantud inimestele soodsamaid ühissõidukite piletihindu ja parkimistingimusi. ?Omavalitsuste vahelised arusaamatused ja kaklemised ei tule kasuks ei Eesti ühiskonna ega omavalitsuste arengule,? märkis Õunapuu.

?Rõhutaksin maavanema rolli selles tegevuses. Kui tema ei tule koordineerimisega toime, siis loomulikult peab riik sekkuma,? ütles Rahvaliitu kuuluv minister.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing