Inno Tähismaa • 3. veebruar 2004 kell 12:09

Allan Martinson: rekordtulemuse tõi hea töö

ASi Microlink juhi Allan Martinsoni sõnul tõi ettevõttele rekordilise kvartalitulemuse hea töö.

?Põhjus on hea töö,? ütles Martinson, ?Kui 2000 laienesime, 2001 puhastasime firmasid, 2002-03 trimmisime firmat korda, siis nüüd on hakanud tulema tulemus.?

Martinsoni sõnul on viimastel kvartalitel edukad olnud kõik ärivaldkonnad. Kõige suurem käibe ja kasumlikkuse kasv oli raadiolinke tootvas SAF Tehnikas. Juuli-detsembri kokkuvõttes on SAF eelmise aastaga võrreldes kasvanud 5 korda, oktoobris-detsembris isegi 5,7 korda. SAF Tehnika annab täna ligi 40% Microlinki konsolideeritud käibest ja suure osa kasumist. ?Meie poliitika on täna paraku selline, et kvartalikasumeid me ettevõtete kaupa ei näita,? lisas Martinson.

Martinson ütles, et SAFi edu taga on eelkõige tugev müük Hiinasse, mis on maailma kõige kiiremini arenev telekomiturg.

Martinsoni sõnul on hästi läinud ka IT-äril, mis tema arvates on viimase 6 kuu jooksul olnud üks kõige kasumlikemaid Baltikumis. ?Oleme eriti rõõmsad suure kasvu üle Leedus, kus oleme tugevalt kanda kinnitanud finantstarkvara, andmeside ja IT-teenuste turul ning raadiolinkide müügis,? lisas Martinson. Microlink on Leedus kasvanud aastaga ligi kahekordseks. ?Oleme seal võitnud kaks kõige suuremat finantstarkvara hanget - tööstuskontsernis SBA ligi 45 miljoni kroonine projekt ja Leedu Raudtees üle 60 miljoni kroonine projekt.

Juuli-detsembri kokkuvõttes oli kasumis ka aastavahetusel müüdud Delfi oli kokkuvõttes kasumis, ütles Martinson. Ta kasumi numbrit ei nimetanud, aga teadaolevalt oli kasumi suurusjärk miljon krooni.

Martinsoni sõnul on eelolevatel kvartalitel tulemused samas suurusjärgus. Ettevõttel pole mitte ühtegi kahjumis äriüksust. Lisandub Delfi müügikasum.

Hetkel kuum