MicroLink teenis rekordkasumi

Inno Tähismaa 04. veebruar 2004, 00:00

?Põhjus on hea töö,? ütles Martinson. ?Kui 2000 laienesime, 2001 puhastasime firmasid, 2002?2003 trimmisime firmat korda, siis nüüd on hakanud tulema tulemus.?

MicroLinki konsolideeritud käive viimases kvartalis, 285,2 miljonit krooni, ei olnud siiski rekordiline.

Martinsoni sõnul on viimastel kvartalitel edukad olnud kõik ärivaldkonnad. Kõige suurem käibe ja kasumlikkuse kasv oli raadiolinke tootvas SAF Tehnikas. Juuli kuni detsembri kokkuvõttes on SAF eelmise aastaga võrreldes kasvanud viis korda, oktoobris-detsembris 2003 isegi 5,7 korda.

SAF Tehnika annab praegu ligi 40% MicroLinki konsolideeritud käibest ja suure osa kasumist. ?Meie poliitika on täna paraku selline, et kvartalikasumeid me ettevõtete kaupa ei näita,? ütles Martinson. Tema sõnul on SAFi edu taga on eelkõige tugev müük Hiinasse, mis on maailma kõige kiiremini arenev telekomiturg.

Martinsoni sõnul on hästi läinud ka IT-äril, mis tema arvates on viimase kuue kuu jooksul olnud üks kõige kasumlikumaid Baltimaades. ?Oleme eriti rõõmsad suure kasvu üle Leedus, kus oleme tugevalt kanda kinnitanud finantstarkvara, andmeside ja IT-teenuste turul ning raadiolinkide müügis,? lisas Martinson.

MicroLink on Leedus kasvanud aastaga ligi kaks korda. ?Oleme seal võitnud kaks kõige suuremat finantstarkvara hanget ? tööstuskontserni SBA ligi 45 miljoni kroonise projekti ja Leedu Raudtee üle 60 miljoni kroonise projekti,? rääkis Martinson.

Juuli kuni detsembri kokkuvõttes oli Martinsoni sõnul kasumis ka aastavahetusel müüdud Delfi. Kasuminumbrit ta ei nimetanud, aga teadaolevalt oli kasumi suurusjärk miljon krooni.

Martinsoni sõnul on eelolevates kvartalites tulemused samas suurusjärgus. Ettevõttel pole mitte ühtegi kahjumis äriüksust. Lisandub Delfi müügikasum.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    04. December 2011, 07:50
    Otsi:

    Ava täpsem otsing