Eckerö Line toob Tallinn-Helsingi liinile juurde kaubalaeva

Inno Tähismaa 04. veebruar 2004, 13:04

Laevafirma Eckerö Line toob alates maikuust Tallinn-Helsingi liinile ro-pax tüüpi kaubalaeva M/S Transparaden.

Laeva ostis Eckerö emafirma Rederi Ab Eckerö, teatas ettevõte. Eckerö Line Ab Oy Eesti filiaali juhataja Katrin Sirk Aun ütles pressiteate vahendusel, et M/S Transparadeni ost on osa plaanist suurendada Eckerö Line?i turuosa Tallinn-Helsingi liinil. ?Uue laeva liinile toomisega suurendab Eckerö Line kaubavedude mahtu enam kui kaks korda,? sõnas Sirk Aun.

1976. aastal Saksamaal ehitatud M/S Transparaden on kaubalaev, millel on lisaks veoautode ja treilerite transpordiks mõeldud kohtadele ka 104 reisijakohta.
Laev hakkab sõitma Soome lipu all soomlastest meeskonna juhtimisel.

136 m pikkune, ligi 24 m laiune ning 5,7 m süvisega ro-pax tüüpi M/S Transparadeni keskmine kiirus on 17 sõlme. Laeva müüs Rederi Ab Eckeröle Soome firma Rederi Ab Engship.

Hetkel teenindab Eckerö Line Tallinn-Helsingi liini reisiparvlaevaga M/S Nordlandia, mis mahutab kuni 2000 reisijat ning 450 sõiduautot.

Katrin Sirk Auni sõnul lõppes 2003. aasta Eckerö Line?ile positiivselt. ?Vaatamata Tallinn-Helsingi liini reisijate arvu üldisele vähenemisele, kasvas Eckerö Line?iga sõitnute arv eelmisel aastal 2% ning meie poolt tehtud kaubaveod 23%,? märkis ta.

Eckerö Line Ab Oy alustas Tallinn-Helsingi liinil regulaarse laevaliiklusega 1994. aastal. Eckerö Line on osa Ahvenamaa kontsernist Rederiaktiebolaget Eckerö, kuhu kuuluvad veel reisibüroo Alandsresor, bussifirma Williams Buss ja laevafirma Eckerö Linjen, mis tegeleb Ahvenamaa ja Rootsi vahelise laevaliikluse korraldamisega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing